In short:

Kaupallista arvoa luovaa tarkoituksenmukaista ja laatuorientoitunutta markkinointia & brändimuotoilua hands-on.At length:

Asiat ovat loppuviimein yksinkertaisia — kiinnostava kiinnostaa ja vaikuttava vaikuttaa. 

On kyse sitten brändimuotoilusta, markkinoinnista, mainonnasta, konseptoinnista, kaupallisesta designista tai mistä tahansa luovan kommunikaation muodosta tai osa-alueesta, voi niitä tehdä huonosti, keskinkertaisesti, hyvin, ja joskus jopa erinomaisesti.

Erinomaisen tunnistat siitä, että se on kiinnostavaa, ja kun se kiinnostaa, se vaikuttaa, ja kun se vaikuttaa, se luo arvoa, ja kun se luo arvoa, se on tadaa(!), erinomaista.


Askelmerkit vähintäänkin hyvään lopputulokseen ovat yksinkertaisimmillaan yksinkertaiset:

1. Tutki
2. Ymmärrä
3. Positioi
4. Muotoile 

Ensin pitää tietää että voi ymmärtää, ja kun ymmärtää voi positioitua, ja kun positioituu, on mahdollisuus alkaa luoda muotoilullisia ja kommunikationaalisia tulokulmia.

Muotoilu on kommunikaatiota, ja muotoilu on sekä sisällöllistä että visuaalista.

Muotoilussa on kyse ajattelun ja ymmärryksen kautta syntyvästä relevanttia kilpailuetua luovasta kerronnasta, sitä keihäänkärjestä, joka nähdään, joka kuullaan, joka liikuttaa, joka vaikuttaa ja joka tuntuu, tavalla tai toisella.

Muotoilu on siis asioiden kiinnostavaksi tekemistä — kiteyttämistä, yksinkertaistamista, oivalluttamista ja esteettisiä ratkaisuja.

Ja kyllä, loppuviimein muotoilu on se pihvi, joka joko synnyttää haluttua toimintaa, tai ei synnytä.

Positio-, kohderyhmä- ja kilpailijaymmärrys, strateginen näkemyksellisyys, esteettinen laadukkuus, luova muotoilullinen tarkoituksenmukaisuus, yksinkertainen oivaltavuus, kommunikationaalinen kiteyttämiskyky — näiden asioiden summana on mahdollista synnyttää kaupallisesti vaikuttavaa kommunikaatiota, sellaista, josta syntyy ensin resonanssia, ja sitten arvonnousua kohderyhmiesi mielenmaisemassa. Tavalla tai toisella, nopeasti tai hitaasti, tai sekä että.ÅBOUT

About 25 vuotta markkinoinnin, mainonnan ja brändimuotoilun suunnittelua ja tekemistä Art Directorina ja luovana johtajana — lokaatioina Helsinki & Turku — inhouse-toimistoissa, mainostoimistoissa, freelancerina ja yrittäjänä (markkinointi- & designtoimisto UUSI STUDIO®).

Mainontaa, brändimuotoilua, markkinointia, koonsepteja, kampanjoita, brändien rakentamista, visuaalisia identiteettejä ja pakkaussuunnittelua, kaupallista muotoilua sen kaikissa eri muodoissa ja konteksteissa kanavariipumattomasti.

Suuri määrä asiakkaita ja toimeksiantoja — isoja, pieniä ja kaikkea siltä väliltä — B2C, B2B, yhteiskunnallinen, kunnallinen — globaaleista lääkeyhtiöistä paikallisiin urheiluseuroihin, start-upeista ikonisiin brändeihin, mm. Helkama, Mehiläinen, Isku, S-ryhmä, Tokmanni, Marli, Teboil, Turun Sanomat, Budget Sport, Oikotie, HC TPS, Mieli ry, Finnlines, HifiStudio, Biocodex ja niin edelleen.

Plakkarissa myös useita alan palkintoja useina peräkkäisinä vuosina.

Tällä hetkellä toimin vastaavana luovana johtajana Kaski Creative Agencyssa.


Cheers