“Pari sanaa” on venyvä käsite, mutta mikäpä ei olisi kun luovuudesta puhutaan.In short:

Vaikuttavaa, tarkoituksenmukaista, laatuorientoitunutta, kaupallista arvoa luovaa markkinointia & brändimuotoilua hands-on.At length:

Asiat ovat loppuviimein yksinkertaisia — kiinnostava kiinnostaa ja vaikuttava vaikuttaa. 

On kyse sitten brändimuotoilusta, markkinoinnista, mainonnasta, konseptoinnista, kaupallisesta designista tai mistä tahansa luovan kommunikaation muodosta tai osa-alueesta — voi niitä tehdä huonosti, keskinkertaisesti, hyvin, ja joskus jopa erinomaisesti.

Erinomaisen tunnistat siitä, että se on kiinnostavaa, ja kun se kiinnostaa, se vaikuttaa, ja kun se vaikuttaa, se luo arvoa, ja silloin se on, kyllä vaan, erinomaista.


Askelmerkit tähän ovat yksinkertaiset:
Tutki. Ymmärrä. Positioi. Muotoile.

Ensin pitää tietää, että voi ymmärtää, ja kuten tiedät, kun ymmärtää, voi positioitua, ja kun positioituu, voi alkaa luomaan muotoilullisia tulokulmia.

Muotoilussa on kyse ennen kaikkea kaupallisesti luovasta kommunikaatiosta, ja muotoilu on sekä sisällöllistä että visuaalista.

Muotoilu on ajattelun sekä ymmärryksen kautta syntyvää relevanttia kilpailuetua luovaa kerrontaa, sitä keihäänkärkeä, joka nähdään ja kuullaan ja joka liikuttaa, viihdyttää ja tuntuu.

Muotoilu on asioiden kiinnostavaksi tekemistä — kiteyttämistä, yksinkertaistamista, oivalluttamista ja esteettisiä ratkaisuja.

Loppuviimein muotoilu on se pihvi, joka joko synnyttää haluttua toimintaa, tai ei synnytä.

Positioymmärrys, strateginen näkemyksellisyys, esteettinen laadukkuus, luova muotoilullinen tarkoituksenmukaisuus, yksinkertainen oivaltavuus, kommunikationaalinen kiteyttämiskyky, kohderyhmä- ja kilpailijaymmärrys — näiden asioiden summana syntyy aina kaupallisesti vaikuttavaa kommunikaatiota, sellaista josta syntyy resonanssia kohderyhmissä, arvonnousua kohderyhmien mielenmaisemissa, myynnin kasvua, tavalla tai toisella, nopeasti tai hitaasti, tai sekä että.

It’s that simple.

Ja mitä yksinkertaisempia asiat ovat, sitä tärkeämpää on tehdä ne pieteetillä.


***
Suunnittelufilosofiaani vahvasti vaikuttavia kiteytyksiä:

Ei luovuutta vain luovuuden vuoksi.
— Toni S.

Kuka tahansa voi saada helposti huomiota kävelemällä sukka suussa.
— Markus L.

Hyvä on erinomaisen pahin vihollinen.
— Jusa V.

Communicate, don’t decorate.
— Henna M.

Tarinaa ei tule keksiä, se tulee löytää.
— Tatu R.ÅBOUT

About 25 vuotta markkinoinnin, mainonnan ja brändimuotoilun suunnittelua ja tekemistä Art Directorina ja luovana johtajana — lokaatioina Helsinki & Turku — inhouse-toimistoissa, mainostoimistoissa, freelancerina ja yrittäjänä (markkinointi- & designtoimisto UUSI STUDIO®).

Mainontaa, brändimuotoilua, markkinointia, koonsepteja, kampanjoita, brändien rakentamista, visuaalisia identiteettejä ja pakkaussuunnittelua, kaupallista muotoilua sen kaikissa eri muodoissa ja konteksteissa kanavariipumattomasti.

Suuri määrä asiakkaita ja toimeksiantoja — isoja, pieniä ja kaikkea siltä väliltä — B2C, B2B, yhteiskunnallinen, kunnallinen — globaaleista lääkeyhtiöistä paikallisiin urheiluseuroihin, start-upeista ikonisiin brändeihin, mm. Helkama, Mehiläinen, Isku, S-ryhmä, Tokmanni, Marli, Teboil, Turun Sanomat, Budget Sport, Oikotie, HC TPS, Mieli ry, Finnlines, HifiStudio, Biocodex ja niin edelleen.

Plakkarissa myös useita alan palkintoja useina peräkkäisinä vuosina.

Tällä hetkellä toimin vastaavana luovana johtajana Kaski Creative Agencyssa.


Cheers